“23 NİSAN SEVİNCİ” KONULU RESİM YARIŞMASI

30-03-202430-03-2024

1) KONU:

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından “23 Nisan Sevinci” konulu;

- Okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine yönelik resim yarışması,

- Ortaokul öğrencilerine yönelik şiir yarışması,  düzenlenecektir

2)AMAÇ:

- Çocuklarımızın bayram sevinçlerini, öğretmenlerimiz ve velilerimizle birlikte daha coşkulu yaşamalarını sağlamak.

- Çocuklarımıza 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşku ve heyecanını aşılamak.

- Dünya Barışı, Milli Egemenlik, Bayram Coşkusu olgularını anlamalarını sağlamak. Kendilerini özgürce ifade edebilen bireyler yetiştirmek ve fark edilmelerini sağlamak.

- Çocuklarımızın şiir yazma ve resim yapma becerilerini pekiştirmek.

5- FAALİYET TAKVİMİ:

Faaliyet

Tarihi

Yarışma şartnamesinin okul müdürlüklerine duyurulması

28 MART 2024

Okul müdürlükleri tarafından birinci seçilen eserin ve ekli belgelerin İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilmesi

15 NİSAN 2024

İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından dereceye girenlerin bilgilendirilmesi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açıklanacaktır.

Ödül Töreni

23 NİSAN 2024

6- UYGULAMAYA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

a) Yarışma koşulları okul müdürlükleri tarafından öğrencilere duyurulacaktır.

b) Okul müdürlükleri, okullarda kurulan bir komisyon tarafından içeriğinin uygunluğu incelenerek yapılan değerlendirme sonunda birinci seçilen eseri takvim doğrultusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderecektir.

c)Yarışmaya katılan eserler sahiplerine iade edilmeyecek ve eserler üzerinde katılımcılar hiçbir hak talep edemeyeceklerdir.

7)YARIŞMA ŞARTLARI

a)Yarışmaya her öğrenci sadece 1 (bir) eserle katılabilir. Yarışmaya eser gönderen öğrenciler eserin kendisine ait ve özgün eser olduğunu beyan ve taahhüt etmiş sayılır.

b) Yardım alınmadan ve başka eserlerden kopyalanmamalıdır.

c) Resimlerde serbest teknik kullanabilirler

ç) Kuru boya veya pastel boya kullanılacaktır.

d) Resim kâğıtları 25x35  ölçülerinde olacaktır.   (Anaokullarında küçük boy kullanılabilir)

e) Şiir elde ve okunaklı bir şekilde ve imla kurullarına uygun olarak yazılacaktır.

e)Yarışma takviminde belirtilen teslim tarihinden sonra Müdürlüğümüze ulaşan eserler her ne mazeret olursa olsun değerlendirmeye alınmayacaktır.

f)Eserlerin daha önce yayımlanmamış, hiçbir yarışmaya katılmamış, özgün olması gerekmektedir.

g) Öğrenci bilgileri eserlerin arka yüzünün sol üst köşesinde etiket formatında yazılacaktır.